Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк У Данії масові протести проти постачання зброї Україні

У соціальних мережах та телеграм-каналах поширюють дописи нібито про масштабні протести у Копенгагені. Користувачі стверджують нібито протестують проти надання Україні зброї. Це — фейк.

У Данії справді відбулися протести, однак вони не мають жодного стосунку до постачання Україні озброєння. Як пише VoxCheck, це мітинги 6 лютого проти скасування державного вихідного. Уряд Данії запропонував скасувати державний вихідний у День Великої молитви 5 травня. На думку чиновників, це допоможе швидше збільшити оборонний бюджет країни. У відповідь на це профспілки вийшли на протести. Про потребу в збільшенні оборонного бюджету саме через військову допомогу Україні не йшлося. Протестувальники також не вимагали припинити допомагати Україні.

У такий спосіб агітпроп намагається спотворити інформацію про рівень підтримки України за кордоном. Мовляв, громадяни Західних країн влаштовують мітинги з вимогами припинити постачання зброї Україні. Раніше агітпроп поширював фейки про протести у Нідерландах, Франції, Німеччині, Чехії, Словаччині, Молдові, Бельгії тощо.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись