Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake У Данії масові протести проти постачання зброї Україні

У соціальних мережах та телеграм-каналах поширюють дописи нібито про масштабні протести у Копенгагені. Користувачі стверджують нібито протестують проти надання Україні зброї. Це — фейк.

У Данії справді відбулися протести, однак вони не мають жодного стосунку до постачання Україні озброєння. Як пише VoxCheck, це мітинги 6 лютого проти скасування державного вихідного. Уряд Данії запропонував скасувати державний вихідний у День Великої молитви 5 травня. На думку чиновників, це допоможе швидше збільшити оборонний бюджет країни. У відповідь на це профспілки вийшли на протести. Про потребу в збільшенні оборонного бюджету саме через військову допомогу Україні не йшлося. Протестувальники також не вимагали припинити допомагати Україні.

У такий спосіб агітпроп намагається спотворити інформацію про рівень підтримки України за кордоном. Мовляв, громадяни Західних країн влаштовують мітинги з вимогами припинити постачання зброї Україні. Раніше агітпроп поширював фейки про протести у Нідерландах, Франції, Німеччині, Чехії, Словаччині, Молдові, Бельгії тощо.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join