Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Українці помирають за право бути гомосексуалами

У мережі поширюють нібито слова віцеспікера Сенату Польщі Міхала Камінського, сказаних в ефірі радіо Zet. Буцімто, зараз українці помирають за право бути геями. У дописах додають, що це нібито ключова мотивація українських військовослужбовців. Це — маніпуляція.

Слова Міхала Камінського вирвали з контексту. Загалом він говорив, що російсько-українська війна — це війна цінностей. Фактчекери VoxCheck наводять цитату повністю: «Сьогодні українці помирають за право бути гомосексуалами, право бути лівими, правими, католиками, православними або атеїстами, за право обирати власного президента, посла, сенатора чи будь-кого іншого. Помирають за свободу, демократію та європейську інтеграцію». Тобто йшлося, що Україна зараз виборює право залишатися самобутньою державою, де поважають права людини. 

Російська пропаганда систематично маніпулює темами, повʼязаними із ЛГБТ-спільнотою в Україні. Раніше «Детектор медіа» спростовував головні міфи щодо представників ЛГБТ-спільноти. Детальніше про російську ЛГБТ-дезінформацію у соціальних мережах читайте у дослідженні.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись