Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Пентагон не квапиться передавати Україні «нові іграшки»

Такий меседж поширюють проросійські телеграм-канали. Буцімто Пентагон має застереження щодо передання зброї Україні. У дописах стверджують, що екземпляри, які отримує Україна, завжди працюють під контролем американських інструкторів, оскільки є загроза викриття технологій. Також нібито є ризик того, що зброя потрапить до третьої сторони або ж в руки Росії. 

Російська пропаганда систематично поширює меседжі, що Захід не хоче допомагати Україні зі зброєю. Насправді ж США передає Україні зброю від самого початку великої війни, як і решта держав. Механізм ленд-лізу поки не запрацював, але це залежить не лише від «бажання» США, а й від фінансових спроможностей України. 

Агітпроп системно поширює чутки, що західну зброю перепродають на чорному ринку, однак поки жодних доказів цьому немає. США справді контролюють як використовується надана Україні зброя, для цього створили Тимчасову спеціальну комісію. 

Раніше пропагандисти переконували, що постачання зброї Україні збільшує кількість жертв і затягує «конфлікт».Також писали, що нібито до фронту доходить 30-40% зброї, яку постачають Україні, або ж що  зброя, надана США, не потрапляє до України.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись