Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж У разі поновлення переговорів між Україною і Росією окуповані території мають залишитися у складі Росії

Російські пропагандистські ЗМІ з посиланням на представника МЗС Росії повідомили, що «входження до складу Росії нових регіонів має враховуватись при можливому поновленні переговорів з Україною». Також ворожі медіа   активно поширюють тезу, що переговорний процес має бути «прямим». Тобто без посередництва Заходу.

Росія вже не вперше і різними методами намагається схилити Україну до переговорів. Зокрема, часто маніпулюючи, що війна триває досі лише тому, що Україна не хоче йти на переговори. Однак щоразу, коли йдеться про потенційні переговори, Росія бачить їхнє проведення лише на своїх умовах. Цього разу Росія бачить їх можливими лише якщо Україна визнає, що окуповані Росією території відходять саме Росії.

Насправді Україна вийшла з переговорного процесу ще навесні минулого року. Головна умова для їх відновлення — повернення територій відповідно до кордонів 1991 року, але Росія не полишає спроб висувати ультиматуми й погрози, хоч вони й не мають успіху. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись