Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк На обкладинках своїх нещодавніх випусків американський Newsweek та французький FRANC-TIREUR висміяли Зеленського

Пропагандисти поширюють фото, нібито іноземні видання, а саме американський журнал Newsweek та французький журнал FRANC-TIREUR 21 березня вийшли з обкладинками, що висміюють Президента України Володимира Зеленського. Мовляв, зустріч президента Росії та лідера КНР залишила його за бортом геополітичних трендів. Це — фейк. 

На нього звернули увагу аналітики грузинського проєкту MythDetector. Вони зʼясували, що спеціальне видання Newsweek, як це зазначено на фейковій обкладинці, не виходило 21 березня. Ба більше, з цією датою немає і звичайних випусків журналу, як свідчить офіційний сайт американського Newsweek. На сайті FRANC-TIREUR також неможливо знайти обкладинку, яку поширюють пропагандисти.

У такий спосіб агітпроп чинить спроби дискредитувати Президента України та показати, що навіть на Заході нібито розуміють якою геополітичною поразкою став для них візит Сі Цзіньпіня до Москви. Подібна гра з обкладинками є частиною дезінформаційної кампанії, повʼязаної з цим візитом. «Детектор медіа» писав про її головні меседжі, зокрема про те, як Росія намагається подати його як ознаку продуктивного зближення. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись