Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття СБУ оголосила про підозру мешканцеві Закарпаття, який виправдовував Росію та поширював російську пропаганду

Служба безпеки України повідомила, що чоловік виправдовував дії російських військових та заперечував збройну агресію проти України. Зокрема, він публікував коментарі конспірологічного характеру, посилаючись на теорії «світового уряду». Пости закарпатця мали відвертий антисемітський та проросійський характер, а також були співзвучні з російськими теоріями щодо вибухів на «Північному потоці-2» та Кримському мосту. 

Чоловік також публікував матеріали антиурядового характеру, де заперечував війну в Україні та називав Президента України Володимира Зеленського диктатором, говорячи що російські референдуми на тимчасово окупованих територіях легітимні.

Пропагандисти часто звертаються до теорій змови, щоб виправдати дії Росії та відвернути увагу від злочинів росіян. «Детектор медіа» вже писав про вигадки росіян щодо вибухів на «Північному потоці-2». 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись