Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Камала Гарріс вважає, що «неадекватна поведінка» Джо Байдена — це справа російських спецслужб

Пропагандисти поширюють «скриншот» сайту російськомовної служби «Голосу Америки». На ньому зображена «стаття» про те, що на думку віцепрезидентки США Камали Гарріс «неадекватна поведінка» президента країни Джо Байдена є справою російських спецслужб. Це — фейк. 

На нього звернули увагу аналітики проєкту MythDetector. Вони зʼясували, що фото несправжнє. Крім того, хоч на «скриншоті» посилаються на Agence France-Presse (AFP) як на першоджерело, подібних статтей у них немає. Аналітики також сконтактували з російськомовною редакцією «Голосу Америки», які заперечили існування такої публікації. 

У такий спосіб російські пропагандисти хочуть переконати всіх у тому, що Захід параноїдально звинувачує Росію у всіх своїх помилках, навіть якщо йдеться про «неадекватність» президента. Мовляв, Джо Байден ледь говорить, то як він може вважатися лідером вільного світу? Ця риторика збігається з меседжами, які поширюють прихильники експрезидента Сполучених Штатів Дональда Трампа, що є прихильниками конспірологічних теорій. Саме з ними й «грає» цей фейк. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись