Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Камала Гарріс вважає, що «неадекватна поведінка» Джо Байдена — це справа російських спецслужб

Пропагандисти поширюють «скриншот» сайту російськомовної служби «Голосу Америки». На ньому зображена «стаття» про те, що на думку віцепрезидентки США Камали Гарріс «неадекватна поведінка» президента країни Джо Байдена є справою російських спецслужб. Це — фейк. 

На нього звернули увагу аналітики проєкту MythDetector. Вони зʼясували, що фото несправжнє. Крім того, хоч на «скриншоті» посилаються на Agence France-Presse (AFP) як на першоджерело, подібних статтей у них немає. Аналітики також сконтактували з російськомовною редакцією «Голосу Америки», які заперечили існування такої публікації. 

У такий спосіб російські пропагандисти хочуть переконати всіх у тому, що Захід параноїдально звинувачує Росію у всіх своїх помилках, навіть якщо йдеться про «неадекватність» президента. Мовляв, Джо Байден ледь говорить, то як він може вважатися лідером вільного світу? Ця риторика збігається з меседжами, які поширюють прихильники експрезидента Сполучених Штатів Дональда Трампа, що є прихильниками конспірологічних теорій. Саме з ними й «грає» цей фейк. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join