Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Зеленський хоче використати європейців як «живий щит» на об’єктах критичної інфраструктури

Про таке пишуть російські медіа з посиланням на слова Дмитра Медведєва. Мовляв, Зеленському менш шкода європейців, тож він готовий використати їх на об’єктах інфраструктури як «гарматне м’ясо» замість ЗСУ.

На поширення меседжу звернув увагу Центр протидії дезінформації. Таку реакцію спричинило звернення Володимира Зеленського до Євросоюзу з пропозицією відрядити на українські об'єкти критичної енергетичної інфраструктури спеціальні місії міжнародного контролю. На думку Центру, це свідчить, що міжнародний контроль унеможливить російську тактику масованих обстрілів об’єктів критичної інфраструктури України.

Російська пропаганда використовує тактику інформаційного супроводу масованих ракетних ударів для ще більшого тиску та залякування українців. Вони розповідають, що масовані ракетні обстріли — це «помста» за вибухи в російському тилу, за Херсон, за атаку дронами у Севастопольській бухті тощо. Також росіяни перекладають відповідальність за свої злочини на українську владу, мовляв, Офіс президента перебільшує ефективність ППО та «вигадує» ракетні атаки. 

Детальніше про дезінформацію щодо української енергетики у матеріалі «Детектора медіа».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись