Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Зеленський хоче використати європейців як «живий щит» на об’єктах критичної інфраструктури

Про таке пишуть російські медіа з посиланням на слова Дмитра Медведєва. Мовляв, Зеленському менш шкода європейців, тож він готовий використати їх на об’єктах інфраструктури як «гарматне м’ясо» замість ЗСУ.

На поширення меседжу звернув увагу Центр протидії дезінформації. Таку реакцію спричинило звернення Володимира Зеленського до Євросоюзу з пропозицією відрядити на українські об'єкти критичної енергетичної інфраструктури спеціальні місії міжнародного контролю. На думку Центру, це свідчить, що міжнародний контроль унеможливить російську тактику масованих обстрілів об’єктів критичної інфраструктури України.

Російська пропаганда використовує тактику інформаційного супроводу масованих ракетних ударів для ще більшого тиску та залякування українців. Вони розповідають, що масовані ракетні обстріли — це «помста» за вибухи в російському тилу, за Херсон, за атаку дронами у Севастопольській бухті тощо. Також росіяни перекладають відповідальність за свої злочини на українську владу, мовляв, Офіс президента перебільшує ефективність ППО та «вигадує» ракетні атаки. 

Детальніше про дезінформацію щодо української енергетики у матеріалі «Детектора медіа».

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join