Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Україні прилетить за атаку дронами у Севастопольській бухті

Після того, як 29 жовтня російські окупанти заявили про атаку безпілотників на їхні кораблі в Криму, в пропагандистських анонімних каналах з'явилися меседжі на цю тему.

Нібито атакою безпілотників по Севастопольській бухті займалися сили НАТО, мовляв, це було їхнє військове навчання під прикриттям українських ударів.

Вкотре пропагандисти повторюють меседж, що Україна стала полігоном для випробовування західної зброї. Нібито за це буде помста, українці отримають у відповідь удари по енергосистемі.

Щоразу після того, як окупанти повідомляють про атаку по окупованих об’єктах, вони вдаються до тактики залякування українців.

Подібні меседжі пропагандисти поширювали 8 жовтня після удару по Кримському мосту, мовляв, відтепер для Росії відкрилося вікно можливостей, щоб розпочати «повномасштабну війну».

Проте повномасштабна війна Росії проти України триває з 24 лютого 2022 року. Росіяни щодня тероризують мільйони українців, нищать цілі міста і села, атакують енергосистему. У такий спосіб вони хочуть посіяти паніку серед українців для того, щоб підняти якийсь протест і змусити українську владу домовлятися з Росією, що означає виконати вимоги Кремля та капітулювати. Обстріли енергосистеми та житлових будинків лише більше розлючують українців і все більше українців кажуть, що жодних перемовин із країною-терористом не може бути. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись