Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Війна в Україні триватиме «дуже довго», це потрібно Зеленському, щоб залишатися при владі

Про таке пишуть проросійські анонімні телеграм-канали. Нібито, Зеленський сказав, що залишатиметься президентом України до перемоги у війні, а про подальші плани поки не готовий говорити. Мовляв, це свідчить про те, що Зеленський хоче використати війну, щоб залишитись при владі максимально довго. 

Насправді, пропагандисти маніпулюють цитатою з інтерв’ю Володимира Зеленського проєкту Netflix. Вони використали цитату, вирвану з контексту, для просування наративу про те, що українській владі вигідна війна в Україні. 

Насправді, за українським законодавством вибори під час дії воєнного стану не проводять. Тобто, відповідно до законодавства, Зеленський залишатиметься президентом України до завершення війни. Натомість, російська пропаганда бездоказово додає  власне трактування «мотивів» Володимира Зеленського. У такий спосіб агітпроп також «підігріває» внутрішні емоційні дискусії між українцями щодо оцінки дій Володимира Зеленського як президента, додатково дестабілізує ситуацію та перекладає відповідальність за війну з російського президента на українського.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись