Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Війна в Україні триватиме «дуже довго», це потрібно Зеленському, щоб залишатися при владі

Про таке пишуть проросійські анонімні телеграм-канали. Нібито, Зеленський сказав, що залишатиметься президентом України до перемоги у війні, а про подальші плани поки не готовий говорити. Мовляв, це свідчить про те, що Зеленський хоче використати війну, щоб залишитись при владі максимально довго. 

Насправді, пропагандисти маніпулюють цитатою з інтерв’ю Володимира Зеленського проєкту Netflix. Вони використали цитату, вирвану з контексту, для просування наративу про те, що українській владі вигідна війна в Україні. 

Насправді, за українським законодавством вибори під час дії воєнного стану не проводять. Тобто, відповідно до законодавства, Зеленський залишатиметься президентом України до завершення війни. Натомість, російська пропаганда бездоказово додає  власне трактування «мотивів» Володимира Зеленського. У такий спосіб агітпроп також «підігріває» внутрішні емоційні дискусії між українцями щодо оцінки дій Володимира Зеленського як президента, додатково дестабілізує ситуацію та перекладає відповідальність за війну з російського президента на українського.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join