Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Передача храмів від церкви Московського патріархату до Православної церкви України — це «боротьба за вплив на розум людей»

Анонімні телеграм-канали пишуть, що нібито всі знахідки СБУ мають однозначні ознаки «постановки». Мовляв, залишилось лише «знайти патрони». Нібито насправді все це — не «зачистка» проросійських елементів та ідеології, а «боротьба за вплив на розум людей». Також нібито метою української влади є перерозподіл церковного майна та спроба «замкнути» всі пожертви на ПЦУ.

У такий спосіб пропагандисти намагаються змістити акценти із захисту національного суверенітету на корумпованість української влади. Власне, використовуючи фразу про «боротьбу за вплив на розум людей», агітпроп опосередковано підтверджує, що церква Московського патріархату впливала на парафіян. Росіяни використовують агресивну риторику для захисту церкви Московського патріархату після обшуків.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись