Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж «Пункти незламності» вбивають людей

Про таке пишуть нібито користувачі телеграм-каналів та соцмереж, коментуючи фейкову інформацію про пожежу нібито в одному з «Пунктів незламності» у Києві 12 грудня. 

Поліція Києва спростувала інформацію про пожежу на «Пункті незламності». Відео, яке поширюють у соцмережах, насправді зняте у Росії. У поліції зазначають, що ймовірно, метою поширення такого контенту є нагнітання тривожних настроїв серед українців.

Від початку роботи «Пунктів незламності» російська пропаганда активно намагається їх дискредитувати. Раніше писали, що «Пункти незламності»  неефективні та небезпечні; буцімто троє харків’ян загинули в «Пункті незламності». Також агітпроп стверджував, що «Пункти незламності» — нікому не потрібні, їх відкрили заради піару, й вони провокують ворога на ракетні удари.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись