Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Пункти незламності – неефективні та небезпечні

Одразу ж після появи пунктів незламності, які запровадили для українців, що страждають через відсутність світла та тепла через російські обстріли, Росія почала дезінформаційну кампанію проти них. Спершу  російські пропагандисти та анонімні телеграм-канали писали, що  пункти взагалі неефективні, їх відкрили заради піару, та ще й «провокують» ворога завдавати ударів, бо  вони незахищені та в них багато людей. Потім – що в пункті незламності в Харкові вже загинули три людини – хоча це фейк, який спростували. Тепер телеграм-канали, що куруються російською військовою розвідкою, поширюють нічим не підтверджену інформацію, що в пунктах незламності видають повістки чоловікам.

Цей меседж, як і решта, вигаданий задля того, аби залякати  людей та посилити негативне ставлення  до влади. Саме для цього російська пропаганда намагається закликати людей виходити на вулиці через «несправедливі вимкнення світла», а також постійно просуває тезу про те, що політики та чиновники збагачуються на війні.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись