Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Пункти незламності – неефективні та небезпечні

Одразу ж після появи пунктів незламності, які запровадили для українців, що страждають через відсутність світла та тепла через російські обстріли, Росія почала дезінформаційну кампанію проти них. Спершу  російські пропагандисти та анонімні телеграм-канали писали, що  пункти взагалі неефективні, їх відкрили заради піару, та ще й «провокують» ворога завдавати ударів, бо  вони незахищені та в них багато людей. Потім – що в пункті незламності в Харкові вже загинули три людини – хоча це фейк, який спростували. Тепер телеграм-канали, що куруються російською військовою розвідкою, поширюють нічим не підтверджену інформацію, що в пунктах незламності видають повістки чоловікам.

Цей меседж, як і решта, вигаданий задля того, аби залякати  людей та посилити негативне ставлення  до влади. Саме для цього російська пропаганда намагається закликати людей виходити на вулиці через «несправедливі вимкнення світла», а також постійно просуває тезу про те, що політики та чиновники збагачуються на війні.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join