Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Зеленського висміяли у новинах американського телеканалу

У соціальних мережах поширюють  відеозапис нібито з програми новин американського телеканалу. На ньому ведучі говорять про «цуценя з Огайо, яке привернуло увагу всієї країни». На тлі їхньої розмови йде сюжет про поїздку Володимира Зеленського до Великої Британії. У коментарях користувачі соцмереж пишуть, буцімто Зеленського відверто висміюють уже й на американському телебаченні. Це відео — фейк.

У соціальних мережах поширюють відеомонтаж новинного сюжету з відеозаписом Володимира Зеленського. Як зазначають фактчекери MythDetector, на справжньому відео ведучі телеканалу KCCI розповідають про цуценя, яке сигналило своєму господареві з машини. Воно стало вірусним у соціальних мережах у лютому 2017 року. Пропагандисти навмисно змонтували його із відеозаписом президента України. 

У такий спосіб агітпроп використовує тактику висміювання для дискредитації Президента України. Раніше пропагандисти поширювали повідомлення про фейкові графіті з Зеленським у публічних місцях, фейкові обкладинки журналів тощо.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись