Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Зеленського висміяли у новинах американського телеканалу

У соціальних мережах поширюють  відеозапис нібито з програми новин американського телеканалу. На ньому ведучі говорять про «цуценя з Огайо, яке привернуло увагу всієї країни». На тлі їхньої розмови йде сюжет про поїздку Володимира Зеленського до Великої Британії. У коментарях користувачі соцмереж пишуть, буцімто Зеленського відверто висміюють уже й на американському телебаченні. Це відео — фейк.

У соціальних мережах поширюють відеомонтаж новинного сюжету з відеозаписом Володимира Зеленського. Як зазначають фактчекери MythDetector, на справжньому відео ведучі телеканалу KCCI розповідають про цуценя, яке сигналило своєму господареві з машини. Воно стало вірусним у соціальних мережах у лютому 2017 року. Пропагандисти навмисно змонтували його із відеозаписом президента України. 

У такий спосіб агітпроп використовує тактику висміювання для дискредитації Президента України. Раніше пропагандисти поширювали повідомлення про фейкові графіті з Зеленським у публічних місцях, фейкові обкладинки журналів тощо.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join