Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк У Брюсселі створили графіті з Зеленським, який «пожирає» танки

У російських медіа та проросійських телеграм-каналах поширюють фотографію, буцімто зроблену у Брюсселі. Мовляв, група художників з Польщі зробила новий малюнок, що продовжує серію їхніх робіт на вулицях міст. Це — фейк.

Такого графіті не існує. Пропагандисти пишуть, що «група польських художників» раніше створювала графіті про Зеленського у Мадриді та Варшаві. Однак, фото цих графіті створені за допомогою фоторедакторів.  Так само як і фейкові графіті у Нью-Йорку та Парижі.

У такий спосіб російська пропаганда використовує тактику висміювання задля дискредитації президента України. Мовляв, Зеленського зневажають і висміюють за кордоном,  тож українцям має бути соромно за свого лідера. Також пропагандисти підігрівають внутрішні суперечки через симпатії та антипатії українців до Зеленського.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись