Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк У Нью-Йорку створили графіті з Зеленським

У соціальних мережах поширюють фото графіті, яке нібито зроблено у Нью-Йорку. На ньому зображена сарана, що нібито символізує президента України, який «харчується» користуючись з американського бюджету. Це — фейк.

Насправді такого графіті немає. Як повідомляє MythDetector, фотографія створена за допомогою спеціальних програм. Підтвердили відсутність подібних графіті й очевидці. За словами фахівців з 3D-малювання, навіть після стирання таких графіті на поверхні залишаються сліди, яких немає у тому місці, де б мало бути графіті. У такий спосіб російські медіа і пропагандистські телеграм-канали намагаються дискредитувати українського президента. Мовляв, у світі його вважають клоуном і не сприймають серйозно.

Раніше агітпроп поширював фейки, щоб асоціювати Володимира Зеленського з Гітлером. Крім того, пропагандисти систематично поширюють повідомлення про фейкові графіті та обкладинки сатиричних журналів, що висміюють Зеленського.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись