Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Український посол заявив, що ЗСУ втрачають людей «наліво і направо в інтересах Заходу»

Російські пропагандистські ЗМІ поширюють інформацію, що нібито український посол Вадим Пристайко у своєму інтерв'ю виданню Newsweek визнав «колосальні втрати» української армії та відзначив, що люди гинуть «в інтересах Заходу».

Насправді ж ворожі медіа посилаються на цитату, вирвану з контексту. Дипломат говорив, що люди гинуть від російських обстрілів та ракетних ударів. Про втрати військових «в інтересах Заходу» не йшлося взагалі.

Як повідомляють аналітики StopFake, цитата, якою маніпулюють російські ЗМІ, стосувалася руйнувань і загиблих внаслідок повномасштабного вторгнення, яке триває уже майже рік. До того ж він мав на увазі не лише військових, а й цивільних, які страждають від російської окупації. Агітпропаганда пише про «інтереси заходу», хоча насправді дипломат їх не згадував. Це маніпуляція, метою якої є звинувачення союзників України в її втратах. 

Російські ЗМІ часто пишуть про Захід та його причетність до війни в Україні. Зокрема, вони маніпулюють темами постачання зброї та називають Володимира Зеленського «маріонеткою» у війні Заходу проти Росії. Нещодавно медіа ворога також писали, що нібито Києву не дозволяють йти на переговори та зупинити війну, хоча це Росія намагається ставити ультиматуми щодо умов переговорного процесу.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись