Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк У Польщі випустили марку із Зеленським в образі Гітлера

У соціальних мережах поширюють нібито нову марку, яку випустили у Польщі. На ній зображений український президент Володимир Зеленський із вусами, схожими на вуса Адольфа Гітлера. Користувачі соцмереж запитують у коментарях чи можна надсилати листи з такими марками в Ізраїль. Проте, це — фейк.

У Польщі справді випустили марку із зображенням Володимира Зеленського. Однак це не офіційна марка, випущена Поштою Польщі. Як пише VoxCheck, випуск такої марки — ініціатива депутата Краківської міськради Лукаша Вантуха, а не Пошти Польщі. Кошти, отримані з продажу марки, планують передати на гуманітарну допомогу Україні. Видозмінене зображення цієї марки й поширюють у мережі.

Агітпроп неодноразово поширював фейки, що асоціюють Володимира Зеленського з Адольфом Гітлером. У такий спосіб просувають дезінформаційний наратив «українці — нацисти».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись