Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Україна запровадила санкції проти Запорізької АЕС

Про таке повідомляють російські медіа та проросійські телеграм-канали. Буцімто, президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України про санкції проти  «Росатома» та ЗАЕС. Це — маніпуляція.

Санкції щодо ЗАЕС не запроваджували. На підставі рішення РНБО Указом президента України запровадили санкції проти російської корпорації «Росатом» та 199 компаній, які входять до її структури. Зокрема дві російські компанії — АТ «Експлуатуюча організація Запорізької АЕС» та федеральне державне унітарне підприємство «Запорізька АЕС». Як зазначає StopFake, за допомогою цих компаній окупанти намагаються легалізувати роботу Запорізької АЕС на Росію, зокрема під'єднання української електростанції до російської енергетичної системи. 

Російська пропаганда намагається у такий спосіб просувати меседж, що нібито тимчасово окуповані українські території та підприємства на них тепер «належать» Росії. Раніше пропагандисти писали, що підприємства Запоріжжя потрапили під санкції ЄС. Мовляв, це свідчить, що ЄС визнав ці підприємства російськими.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись