Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Підприємства Запоріжжя потрапили під санкції ЄС

Про таке пишуть російські медіа з посиланням на слова колаборанта Рогова. Мовляв, унаслідок нових санкцій Євросоюзу підприємства, які розташовані на підконтрольній Україні частині Запорізької області, також «потерпають від санкцій». Нібито після введення 8-го пакета санкцій ЄС європейські банки відмовляються переказувати гроші компаніям і підприємцям із Запоріжжя, пояснюючи це тим, що Запорізька область внесена до санкційного списку. Рогов каже, що нібито чиновники ЄС щось знають про майбутнє міста Запоріжжя і вже змирилися з тим, що це Росія. Це не так.

У новому пакеті санкцій, ухваленому Євросоюзом проти Росії за її вторгнення в Україну, йдеться про заборону на імпорт товарів з не підконтрольних уряду частин областей. Зокрема було запроваджено заборону й на імпорт із тимчасово окупованих районів Запорізької області. Європейський Союз продовжує незмінно підтримувати незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України у її міжнародно визнаних кордонах.

Як пише StopFake, ЄС схвалив поширення заборони на імпорт товарів з непідконтрольних уряду України районів Донецької та Луганської областей також на не підконтрольні райони Запорізької та Херсонської областей. Про окремі підприємства Запоріжжя, як і про підприємства, розташовані на підконтрольних районах цих областей, взагалі не йдеться. У санкціях сказано лише про заборону імпорту товарів із тимчасово окупованих територій України.

Російська пропаганда намагається у такий спосіб просувати меседжі про те, що нібито весь світ змирився, що українські території тепер «належать» Росії. Раніше вони писали, що понад 3 мільярди людей утрималися від голосування ООН щодо окупації Росією українських територій

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись