Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Експорт українського зерна не впливає на світові ціни

Мовляв, значення українського зерна для світу перебільшено. Частка експорту зерна України у світовому споживанні незначна, і це не може серйозно вплинути на ціни. Такі меседжі поширює російська пропаганда.

Зупинення постачання зерна внаслідок блокади Росією українських портів спричинило стрімке зростання цін на нього. До середини травня експортні ціни на пшеницю та кукурудзу сягнули безпрецедентних висот. Ціни зменшились після підписання зернової угоди між Туреччиною, Україною, Росією та ООН та розблокування Чорного моря для українського експорту зерна.

Російська пропаганда намагається використовувати питання постачання українського зерна на світовий ринок для тиску на світову спільноту. Раніше пропагандисти звинуватили Україну у використанні зернового коридору для атаки дронами на російський флот у Севастополі, внаслідок чого нібито зірвано роботу «зернового коридору». Також нібито Росія «повернулася» до зернової угоди, аби переграти Захід і перетягти на свій бік «країни глобального Півдня».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись