Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Російські хакери розсилають листи зі шкідливими посиланнями від імені Держспецзв’язку

Українцям почали надходити електронні листи від російських хакерів, які представляються фахівцями Держспецзв‘язку. У такому повідомленні прикріплене посилання на завантаження архівного файлу (RAR) та ярлик із назвою «Засоби ТЗІ, які мають експертний висновок про відповідність до вимог технічного захисту інформації.lnk».

Фахівці Держспецзв‘язку та команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України наголошують, що відкриття цього файлу призведе до завантаження шкідливих програм — серед них є й такі, що можуть викрасти ваші особисті дані. 

Листи розсилають через сервіс @mail.gov.ua Так зловмисники намагаються замаскуватися під представників державних органів.

У Держспецзв’язку радять не нехтувати головними правилами кібербезпеки та не відкривати стороні файли або ті, що викликають у вас підозри, інакше особисті дані можуть бути викрадені.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись