Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Як у Польщі відвертали увагу громадян від інформації про трагедію, що трапилася у Бучі

За інформацією видання Euvsdisinfo, російська пропаганда, за допомогою тролів, укотре намагалися підірвати польську підтримку України. У дні, коли світ дізнався про злочини російських військових у Бучі, 4-5 квітня, Польща стикнулася з масштабною атакою тролів, яка мала щонайменше три виміри: польським посадовцям надсилали електронні листи з погрозами, на ЗМІ вчинялися спам-атаки, а у соціальних мережах знову активізувалися обговорення теми волинської трагедії. Однак, за даними видання, така кампанія дезінформації та маніпуляцій була не лише примітивною та незграбною, вона ще й не врахувала нинішні настрої в польському суспільстві.

«Нинішня ситуація, очевидно, дратує Кремль. 2,6 мільйона українських біженців увійшли до Польщі після того, як Росія напала на Україну, і зараз українці в Польщі отримують надзвичайно велику допомогу. У той час як російська військова машина намагається бомбити більше українців, щоб вони покинули свої домівки, кремлівська дезінформаційна машина, ймовірно, продовжуватиме маніпулювати на складних темах, використовуватиме расистські, ксенофобські месиджі та гратиме на темах болючих подій з минулого, як це й зробили у випадку з волинською трагедією, щоби дискредитувати українців», — пише видання.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись