Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття В окупованому Енергодарі російські військові запустили свою радіостанцію, в ефірі якої поширюють прокремлівську дезінформацію та пропаганду

.

За інформацією Запорізької обласної військової адміністрації, в Енергодарі ворогу вдалося створити радіостанцію «Радіо Росії», на хвилях якої розповсюджують неправдиву і спотворену інформацію, ворожу пропаганду та крутять пісні, що оспівують Путіна і велич Росії. «Крім того, окупанти із пропагандиською метою поширюють фото, як вони роздають нібито гуманітарну допомогу від росії пенсіонерам міста. Судячи з фото, продукти доставили лише чотирьом людям. У той самий час, вороги розшукують і викрадають чоловіків Василівського району, закидаючи їм надумані звинувачення у вбивствах та тероризмі», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що довіряти російській пропаганді не варто, адже з таких засобів масової інформації, як радіо в Енергодарі, ширитиметься лише та інформація, яка вигідна безпосередньо ворогу. На таких ЗМІ можуть навмисно дискредитовувати українську владу, звинувачувати її, а не Росію, у війні тощо. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись