Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція У Новій Каховці проходять проросійські мітинги

За даними Держспецзв'язку, російські пропагандисти поширюють інформацію про те, що у Новій Каховці, що на Херсонщині, люди виходять на мітинги «за Росію». Як повідомляють у відомстві, російська пропаганда намагається створити ілюзію підтримки окупантів громадянами України. «До показових роздач гуманітарної допомоги та інтерв'ю з проплаченими акторами, що розповідають про жахіття української влади, тепер додаються проплачені мітинги. На відміну від мітингів реальних мешканців Херсонської області, учасники так званого проросійського мітингу нечисленні, виглядають розгубленими та не проявляють ентузіазму. Можливо, наступного разу росіяни наймуть більше “мітингувальників” та вмикатимуть музику, щоб їм не було нудно», — повідомили у Держспецзв'язку.

Відзначимо, що в окупованих Росією містах українці дають відсіч та виходять на масові проукраїнські мітинги. Бували й випадки, коли російські військові агресивно реагували на протести та відкривали вогонь по мирним мешканцям. Зокрема, таке сталося у Каховці на початку квітня.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись