Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Україна зазнає поразки, Росія — перемагає

За даними Центру протидії дезінформації при РНБО України, така інформація про нібито «перемогу Росії» у війні на території України активно шириться пропагандистами.

«Для поширення цієї тези кремлівська пропаганда, крім власних псевдоекспертів, використовує прихильника путінського режиму колишнього морського піхотинця США Брайана Берлетика. Цей "експерт" в англомовному та російськомовному інформаційних сегментах розповідає про "сирійський сценарій", мовляв, "українські військові вбивають власне населення, щоб підставити Росію". Берлетик каже, що "у такий спосіб українці намагаються знизити темпи просування російської армії". За відсутності реальних перемог у бойових діях ворог вдається до інформаційного тероризму українського населення. У виснажених війною людей може сформуватися хибне враження щодо ситуації на фронті. У Росії у такий спосіб Кремль намагається фіксувати в інформаційному полі начебто "досягнуті цілі спецоперації в Україні", щоб пізніше видати псевдофакти за докази перемоги», — йдеться у повідомлення центру. Нагадаємо, порівняння подій в Україні із подіями Сирії від російських пропагандистів з'явилися ще минулого тижня. Наприклад, пропагандисти порівнювали трагедію в українській Бучі із подіями у сирійській Думі, називаючи обидва випадки постановою.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись