Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Міжнародні організації відмовилися проводити розслідування щодо трагедії в Бучі

Про це заявив зампостпреда Росії при ООН Дмитро Полянський. Він стверджує, що питання про формування міжнародної розслідувальної групи «з провокації» в Бучі поки не стоїть, а також повідомив, що «ми в принципі не віримо в будь-які "незалежні" розслідування, якими займатимуться західні держави та Україна». Нагадаємо, раніше влада Росії називала трагедію в Бучі лише провокацію та постановкою для західних ЗМІ, щоби дискредитувати Росію та її армію.

Однак як пише StopFake, про необхідність розслідувань військових злочинів на Київщині, скоєних російськими військами, висловлювалися в ООН, Міжнародній Амністії та багатьох інших міжнародних організаціях, також про це заявляли представники різних країн. На місці трагедії побували сотні журналістів з усього світу, представники ЄС, свідоцтва про злочини збирають міжнародні правозахисники, закордонні фахівці-кримінологи, представники Міжнародного кримінального суду.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись