Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк У Дніпрі співробітники СБУ побили людей, які підтримували Росію

Така інформація поширюється у соціальних мережах та російських пропагандистських ЗМІ. До дописів додають відео, на якому військовослужбовці жорстоко затримують людей. В описі йдеться, що на відео відбувається арешт цивільних у Дніпрі, які підтримують Росію. Однак це — фейк.

Як повідомляють фактчекери зі StopFake, затримання на відео сталося у Павлограді, а не у Дніпрі. «Спецназ СБУ затримав місцевих бандитів, які раніше побили бійця тероборони, про що повідомив міський голова Дніпра. Російський агітпроп неодноразово робить спроби відвернути увагу від військових злочинів своєї армії, розповсюджуючи різні відеоролики, які нібито доводять підтверджують ставлення українських солдатів до мирного населення. Про жодних цивільних з Дніпра, які нібито підтримують Росію, не йдеться», — пишуть фактчекери. Детальніше. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись