Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Українським зіркам виплачують по мільйону доларів, щоби вони підтримували Україну у війні з Росією

Таку інформацію поширюють у мережі. Зокрема, про телеведучу Машу Єфросініну. Мовляв, вона записує відеоролики, в яких звинувачує Росію у всіх злочинах, які російські солдати здіснюють на нашій території, через те, що їй заплатили. Сама Єфросініна на своїй сторінці заявила, що все це — фейк, який поширюють люди із оточення російського співака Миколи Баскова, який раніше підтримав агресію Росії щодо України.

За словами Маши Єфросініної, інформація про проплачені відео від українських зірок почала з'являтися після того, як Марія опублікувала звернення до Баскова про Бучу та Ірпінь. Насправді ж українські зірки підтримують Україну, адже бачать, що Росія робить із українськими містами, а деяким зіркам і самим довелося тікати із міст, в які зайшли російські солдати, щоби врятувати себе та власні сім'ї. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись