Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Україна блокує виїзд із Харкова, а правоохоронці проводять масові арешти населення

Така інформація шириться у російських пропагандистських медіа та телеграм-каналах. У таких повідомленнях пропагандисти посилаються на слова начальника Національного центру управління обороною РФ Михайла Мізінцева. Мовляв, у Харкові нібито відбуваються масові арешти громадян, чоловіків примусово забирають у батальйони тероборони. Раніше міноборони Росії вже поширювало фейкову інформацію про ситуацію у Харкові, точніше, про так звані «летючі ескадрони смерті». Проте це — неправда.

Як пише StopFake, нічого подібного у Харкові, що регулярно обстрілюється російськими військами, не відбувається. Висловлювання представників російського Міноборони про життя Харкова в умовах воєнного стану не відповідають дійсності. Ні звіти місцевих правозахисників, ні повідомлення в соцмережах не містять інформації про «масовий терор», який нібито влаштувала у місті влада України.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись