Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Росія вигадала новий механізм донесення до редакцій провідних світових ЗМІ викривлену інформацію про «жорстоке» поводження української армії з російськими військовополоненими

За даними Центру протидії дезінформації, російський пропагандист Володимир Соловйов закликав власну аудиторію генерувати електронні листи щодо нібито знущань українських військовослужбовців над полоненими з армії Росії. Пропагандист також надав детальну інструкцію як і що потрібно робити. Зокрема, надав перелік адрес електронних поштових скриньок провідних західних ЗМІ, яким, на його думку, потрібно слати листи; супровідний текст листа на випадок, якщо люди не володіють англійською; посилання на фейкові матеріали про жорстокість української армії до полонених Росії та мирного населення; відео, які нібито є «доказами» жорстокості української армії.

«Таким нехитрим методом рф прагне переламати хід подій та схилити Захід на свій бік, однак цивілізоване суспільство вже давно все зрозуміло», — йдеться у повідомленні Центру.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись