Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Росія добровільно вивела війська з території Київщини

Таку тезу російські пропагандисти почали ширити після розголосу щодо злочинів, які вчиняли російські військові у Бучі. За даними Центру протидії дезінформації при РНБО, така лінія поведінки була напрацьована пропагандистами Росії перед засіданням Радбезу ООН щодо злочинів окупантів у Бучі, коли Кремль намагався перекласти відповідальність за катування мирного населення на українських військових.

«5 квітня постпред Росії в ООН озвучив офіційну вигадану Росією позицію про те, що "дарма російські військові залишили Бучу за домовленістю з Києвом". Після того, як в ООН не відреагували на російську псевдоверсію подій, тезу про "домовленість" продовжив поширювати Дмитро Пєсков. Однак жодних домовленостей не було. На цьому неодноразово наголошувала, зокрема, і Росія. Окупанти відступили під натиском ЗСУ. Зараз, щоб прикрити поразку, Кремль намагається дезінформувати світ "заднім числом"», — йдеться у повідомленні Центру.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись