Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Україна блокує виїзд із Харкова, а правоохоронці проводять масові арешти населення

Така інформація шириться у російських пропагандистських медіа та телеграм-каналах. У таких повідомленнях пропагандисти посилаються на слова начальника Національного центру управління обороною РФ Михайла Мізінцева. Мовляв, у Харкові нібито відбуваються масові арешти громадян, чоловіків примусово забирають у батальйони тероборони. Раніше міноборони Росії вже поширювало фейкову інформацію про ситуацію у Харкові, точніше, про так звані «летючі ескадрони смерті». Проте це — неправда.

Як пише StopFake, нічого подібного у Харкові, що регулярно обстрілюється російськими військами, не відбувається. Висловлювання представників російського Міноборони про життя Харкова в умовах воєнного стану не відповідають дійсності. Ні звіти місцевих правозахисників, ні повідомлення в соцмережах не містять інформації про «масовий терор», який нібито влаштувала у місті влада України.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join