Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake У Дніпрі співробітники СБУ побили людей, які підтримували Росію

Така інформація поширюється у соціальних мережах та російських пропагандистських ЗМІ. До дописів додають відео, на якому військовослужбовці жорстоко затримують людей. В описі йдеться, що на відео відбувається арешт цивільних у Дніпрі, які підтримують Росію. Однак це — фейк.

Як повідомляють фактчекери зі StopFake, затримання на відео сталося у Павлограді, а не у Дніпрі. «Спецназ СБУ затримав місцевих бандитів, які раніше побили бійця тероборони, про що повідомив міський голова Дніпра. Російський агітпроп неодноразово робить спроби відвернути увагу від військових злочинів своєї армії, розповсюджуючи різні відеоролики, які нібито доводять підтверджують ставлення українських солдатів до мирного населення. Про жодних цивільних з Дніпра, які нібито підтримують Росію, не йдеться», — пишуть фактчекери. Детальніше. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join