Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція США шкодять Україні та затягують ситуацію поставками зброї.

Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков дав інтерв'ю російському виданню РИА Новости, у якому звинуватив США в тому, що вони умисно затягують скрутне становище України. «США продлевают беды Украины. США затягивают вот этот вот плохой период для Украины, для народа Украины», — заявив Пєсков. Заяву масово розтиражували російські медіа. Наприклад, RT написало, що «пресс-секретарь президента России Дмитрий Песков заявил, что Америка продлевает беды Украины и затягивает плохой для страны период поставками вооружения». Насправді, слова Пєскова — маніпуляція та емоційна реакція на безпрецедентну допомогу, яку США виділяє Україні.

Йдеться про майже 54 мільярди доларів, виділених Конгресом США. У загальну суму допомоги входить і вартість зброї, яку США постачає Україні. Також у своїй заяві Пєсков забув сказати, що саме через Росію в Україні й виникли всі біди й поганий період. Замовчування першопричин та перекладання власної відповідальності за військові злочини проти України на будь-кого іншого (Україну, США, колективний Захід) — є складовою інформаційної політики окупантів. Звісно, Росії більш вигідно, щоб Україна залишилась без допомоги та підтримки, бо самостійно протистояти такому противнику ми, на жаль, не зможемо. Також у такий спосіб Пєсков дещо залякує, мовляв навіть партнери України в цій війні лише шкодять їй. Натякаючи, що поки США надсилатиме зброю, війна триватиме. Проте війна в Україні розпочалася не через дії США, а через напад Росії, якому, зокрема, за допомогою американської зброї й протистоїть Україна.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись