Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Харківські комунальники просять містян залишати квартири відчиненими, щоби туди могли зайти бійці тероборони.

Таку інформацію поширюють у мережі, а також в оголошеннях, які розклеюють на вулицях міста. У повідомленнях йдеться, що харківське комунальне підприємство «Жилкомсервіс» нібито звертається до містян з проханням залишати відчиненими свої квартири. У оголошеннях додають, що це нібито потрібно для того, щоби розташувати у квартирах вогневі позиції бійців територіальної оборони. Проте це — фейк.

Як повідомляють у Харківській міській раді, комунальники не зверталися до містян із проханням не зачиняти житло. «Закликаємо містян бути уважними та перед виходом з помешкання обов’язково зачиняти вікна та двері», — йдеться у повідомленні міськради. Нагадаємо, російські пропагандисти вже неодноразово брехали про те, що українські військові облаштовують вогневі точки на території цивільних об'єктів. Наприклад, на території Одеської кіностудії. Тепер дійшло і про «розташування» вогневих точок у житлових будинках. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись