Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Німці підтримують Росію.

Таку тезу поширюють російські пропагандистські ЗМІ. У своїх статтях вони посилаються на проросійські коментарі, опубліковані під матеріалом німецького громадського телебачення ZDF у Twitter. Пропагандисти стверджують, що німці обирають Росію, у такий спосіб відреагувавши на один із висловів Володимира Зеленського. Йдеться про те, що німецьке громадське телебачення ZDF у своєму твіттері опублікувало уривок із інтерв'ю президента України Володимира Зеленського, в якому той каже, що Україні потрібна впевненість у тому, що уряд Німеччини, зокрема Федеральний канцлер Олаф Шольц, підтримують Україну.

Російські ЗМІ назвали ці слова українського президента ультиматумом. Як пише StopFake, під публікацією ZDF справді можна знайти і цитовані кремлівськими ЗМІ проросійські коментарі, проте казати, зважаючи на них, що всі німці обирають Росію, не можна. Це — маніпуляція. Як додають фактчекери, опитування, проведене у квітні 2022 року, показало, що 89% німців повністю підтримують або схильні підтримувати Україну, також близько 82% німців повністю підтримують або схильні вважати, що у тому, що відбувається, винна російська влада.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись