Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Проти Росії оголосили безпрецедентну війну.

Про це під час так званого міжнародного економічного форуму, який проходить у Санкт-Петербурзі, заявив прессекретар російського президента Дмитро Пєсков. Він розповідав про своє бачення економічної ситуації в світі та запевнив, що «…все буде відновлено на новій основі в умовах тієї абсолютно безпрецедентної війни, яку було проти нас оголошено та розпочато». На цитату прессекретаря Путіна звернули уваги фактчекери проєкту «Без Брехні». Пєсков, ймовірно, має на увазі економічні санкції США та ЄС, які упродовж трьох місяців вводили проти Росії. Також співпрацю із цією країною припинили сотні міжнародних компаній, через що російська економіка страждає.

Однак називаючи всі ці дії безпрецедентною війною Пєсков маніпулює, адже забув додати, що це сталося внаслідок реальної війни, яку Росія розпочала на території України. Тобто війна триває не проти Росії, і якби не воєнні дії цієї країни, внаслідок яких гинуть сотні мирних українців й руйнуються міста, нічого б не було.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись