Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк У Харкові та Білій Церкві, — спалах холери.

Інформацію про те, що у цих містах України розпочинається епідемія холери поширюють у соціальних мережах. У повідомленнях йдеться, що паличку хоелери знайшли у міській воді як Харкова, так і Білої Церкви. Однак це — неправда.

КП «Харківводоканал» повідомляє, що якість питної води у місті щодня контролюється показниками епідемічної безпеки та санітарно-хімічними показниками безпеки. «Відхилень від вимог Державних санітарних правил та норм 2.2.4-171-10 немає, водопровідна вода цілком безпечна. Закликаємо довіряти лише офіційним джерелам інформації», — уточнили у водоканалі. ТОВ «БІЛОЦЕРКІВВОДА» також повідомляє, що якість питної води контролюється й наразі водопровідна вода цілком безпечна.Нагадаємо, раніше інформацію про заражену холерою воду поширювали щодо Одеси та Києва.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись