Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Харківські комунальники просять містян залишати квартири відчиненими, щоби туди могли зайти бійці тероборони.

Таку інформацію поширюють у мережі, а також в оголошеннях, які розклеюють на вулицях міста. У повідомленнях йдеться, що харківське комунальне підприємство «Жилкомсервіс» нібито звертається до містян з проханням залишати відчиненими свої квартири. У оголошеннях додають, що це нібито потрібно для того, щоби розташувати у квартирах вогневі позиції бійців територіальної оборони. Проте це — фейк.

Як повідомляють у Харківській міській раді, комунальники не зверталися до містян із проханням не зачиняти житло. «Закликаємо містян бути уважними та перед виходом з помешкання обов’язково зачиняти вікна та двері», — йдеться у повідомленні міськради. Нагадаємо, російські пропагандисти вже неодноразово брехали про те, що українські військові облаштовують вогневі точки на території цивільних об'єктів. Наприклад, на території Одеської кіностудії. Тепер дійшло і про «розташування» вогневих точок у житлових будинках. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join