Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж На Росію готується напад

Такий меседж з'являється впродовж останнього тижня в анонімних телеграм-каналах, які систематично поширюють російські пропагандистські наративи. У повідомленнях йдеться, що НАТО найімовірніше готується до вторгнення в Росію. Такі висновки дописувачі роблять через те, що посольство США у Москві закликало своїх громадян негайно залишити Росію.

"Я так понимаю, готовится решение по центру принятия решений", — йдеться у повідомленнях. Також пропагандисти стверджують, що уряди європейських країн, зокрема. Польща та Естонія, закликають своїх громадян залишити Росію не тому, що там розпочали мобілізацію, а через ймовірне вторгнення на територію Росії.

У такий спосіб пропаганда прагне укотре перекласти відповідальність за свої злочини на території України на країни Заходу й показати, що вони нібито становлять загрозу для самої Росії. Однак реальних підстав припускати, що вторгнення НАТО відбудеться — немає. Навпаки, представники Альянсу неодноразово заявляли про те, що НАТО не є стороною російсько-української війни й не вступатиме в конфлікт. Однак росіяни повсякчас стверджували, що на території України з російськими військовими борються не Збройні Сили України, а військові НАТО.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись