Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Україні більше не постачатимуть важке озброєння з Заходу

Інформацію про те, що Захід більше не готовий постачати Україні важке озброєння поширюють прокремлівські пропагандистські медіа. Також вона шириться в анонімних телеграм-каналах. У таких повідомленнях, нібито із посиланням на видання Bloomberg, стверджується, що ні США, ні країни ЄС більше не готові нарощувати постачання важкого озброєння Україні під час війни з Росією.

Однак як пише StopFake, в оригіналі статті Bloomberg не йдеться про те, що Захід більше не готовий постачати важке озброєння, а обговорюються складнощі, які виникають в кожній із країн із постачанням того чи іншого виду озброєння. Після оголошення в Росії мобілізації, а також проведення псевдореферендумів, в країнах ЄС та США заявили про потребу у продовженні підтримки України та збільшенні постачання зброї.

Такі повідомлення потрібні Кремлю для того, щоб застовпити думку про те, що невдовзі Україна залишиться без зброї й не зможе давати відсіч російським окупантам. Також такі повідомлення створюють видимість того, що всім закордонним партнерам України стає байдуже на неї.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись