Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Валерій Залужний зізнався в любові російській армії

Таку інформацію поширили російські пропагандистські медіа. Мовляв, Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний визнав, що «російський генеральний штаб у багато разів перевершує Збройні сили України у стратегії». У своїх матеріалах пропагандисти посилаються на інтерв'ю Валерія Залужного для американського видання Time.

Як пише StopFake, у Time справді вийшло інтерв'ю Валерія Залужного, проте він не стверджував, як заявляють пропагандисти, що вся військова наука міститься в країні Путіна.

Насправді головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний не робив жодних «зізнань у любові до російської армії». Залужний лише розповів, що серед іншого виховувався на працях начальника Генштабу ЗС Росії Валерія Герасимова і заявив, що його здивували великі промахи Росії, яка загнала своїх солдатів в Україні «просто на бійню».

Такі повідомлення потрібні Росії для того, щоб вкотре самоствердитися й переконати інших в тому, що російська армія — одна із найсильніших та найпотужніших у світі.   

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись