Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Валерій Залужний зізнався в любові російській армії

Таку інформацію поширили російські пропагандистські медіа. Мовляв, Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний визнав, що «російський генеральний штаб у багато разів перевершує Збройні сили України у стратегії». У своїх матеріалах пропагандисти посилаються на інтерв'ю Валерія Залужного для американського видання Time.

Як пише StopFake, у Time справді вийшло інтерв'ю Валерія Залужного, проте він не стверджував, як заявляють пропагандисти, що вся військова наука міститься в країні Путіна.

Насправді головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний не робив жодних «зізнань у любові до російської армії». Залужний лише розповів, що серед іншого виховувався на працях начальника Генштабу ЗС Росії Валерія Герасимова і заявив, що його здивували великі промахи Росії, яка загнала своїх солдатів в Україні «просто на бійню».

Такі повідомлення потрібні Росії для того, щоб вкотре самоствердитися й переконати інших в тому, що російська армія — одна із найсильніших та найпотужніших у світі.   

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join